Aromaterapi

Den helhetlige, terapeutiske, trygge og allsidige bruken av eteriske oljer, det er aromaterapi!
Det betyr at selv om de aller fleste forbinder aromaterapi med massasje, og ofte med SPA og velvære, kan aromaterapi brukes på så mange flere måter.

Aromaterapibehandling: 
Aromaterapi er i utgangspunktet en holistisk behandling, hvor estetikk, velvære og ivaretagelse av hele mennesket går hånd i hånd med det medisinske fokuset og styrking av helsen. Hvilken behandlingsmetode som benyttes, avhenger av formålet med behandlingen. Aromaterapimassasje er det de aller fleste kjenner til. Andre måter å bruke aromaterapi på, kan være igjennom:
aromatiske bad, kompresser, naturkosmetikk, inhallering, i balsamering, i duftlampe eller diffuser, innvortes behandling og som smakstilsetninger i mat og drikke.

Hestemynte.
Aromaterapimassasje er en unik behandling. Den kombinerer terapeutisk berøring, igjennom massasje, med medisinske / helsefremmende virkestoffer, igjennom de eteriske oljene og de vegetabilske oljene, som kombineres og benyttes som en aromaterapeutisk massasjeolje. Noe av det viktigste aromaterapi gjør, er å styrke immunforsvaret, bedre sirkulasjonen og balansere kroppens prosesser.

Selve massasjen: Aromaterapimassasjen er ofte en kombinasjon av teknikker fra klassisk massasje, terapeutisk berøring, lymfedrenasje, refleksologi og akupressur. Massasjen styrker sirkulasjonen i kroppen, avspenner musklene og gir en generell opplevelse av velvære. Gjennom individuell tilpasning, og i dialog med den som mottar massasjen, kan terapeuten skreddersy behandlingen, og velge teknikker og eteriske oljer som støtter, stimulerer eller balanserer spesifikke prosesser i kroppen. For optimal effekt kan det av og til være nyttig å fortsette med hjemmebehandling imellom behandlinger hos aromaterapeuten.


Litt om eteriske oljer
Eterisk betyr flyktig, og beskriver de eteriske oljenes karaktèr. De reagerer i større og mindre grad med oksygenet som er i luften, og fordamper relativt raskt dersom du glemmer å skru lokket på flasken. På engelsk heter det essential oils og på fransk; huiles essentielles. Kanskje er det fordi eteriske oljer er plantenes eteriske essenser. Man kan si de er konsentrerte, medisinske dråper som finnes i alle aromatiske planter, og som produseres i spesifikke celler i planten. De inneholder smaks og duftstoffer, er et biprodukt av plantens næringsopptak, og utgjør enkelt sagt både plantens immunforsvar, hormoner og kjønnshormoner.

Fremstilling av eteriske oljer:
De eteriske oljene kan aldri bli bedre enn planten de kommer ifra. Forskjellige planter må bearbeides på forskjellige måter for å utvinne de eteriske oljene. De aller fleste eteriske oljer er fremstilt gjennom dampdestillasjon eller vanndestillasjon. I tillegg finnes noen andre utvinningsmetoder:
Absolutter = eteriske oljer som er utvunnet gjennom en kompleks prosess ved hjelp av løsemidler, og hvor løsemiddelet renses vekk på slutten av prosessen. For eksempel jasmin og rose absolutt.
Essenser =  eteriske oljer som er utvunnet gjennom mekanisk pressing, for eksempel appelsinskall.
Resinoider = kvaeklumper som løses i løsemidler og deretter, som regel, destilleres. For eksempel francinsence, benzoin og myrra.
Balsam = flytende "kvaeoljer", for eksempel copaiba balsamifera.

Bruk av eteriske oljer:
Eteriske oljer er sterkt konsentrerte dråper! Enkelte kan inneholde hud -og slimhinneirriterende kjemiske komponenter. Derfor blander vi, med få unntak, alltid ut de eteriske oljene ut når vi skal bruke dem på kroppen. Vegetabilske oljer, fettbaserte kremer, eller spesiallagde kremer og geleer, som inneholder emulgatorer som binder de eteriske oljemolekylene, gir en god base for hudpleie og kroppsmassasje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål eller kommentarer, blir jeg glad for dine tilbakemeldinger.